Top
Reunie

Ouwe Sylster XL Dorpsreunie 2018

De geboorte van Ljouwert Culturele Haadstêd 2018 was begin april 2011 op Ouwe Syl, waar toen de opnamen van een filmclip zijn gemaakt. In 2018 wil Leeuwarden, maar ook de rest van Fryslân zich op de kaart zetten. Na de geslaagde schoolreünie in 2011, ontstond op Ouwe-Syl het idee om mee te liften met Culturele hoofdstad en een XL dorpsreünie te organiseren. Die gaat er komen, en wel in het weekend van 15, 16 en 17 juni 2018.

Een zestal creatieve mensen hebben de koppen bij elkaar gestoken en zien de kans schoon, om in het weekend van 15, 16 en 17 juni 2018, Ouwe-Syl om te dopen tot Culturele Hoofdstad van Het Bildt. Het moet de grootste Ouwe-Sylster dorpsreünie aller tijden worden. Verschillende activiteiten en diverse tentoonstellingen moeten er toe bijdragen, dat jong en oud de weg naar Ouwe-Syl weten te vinden. Het programma is inmiddels bekend en kunt u vinden onder het kopje Programma. Het moet een volksfeest voor alle (oud) Ouwe-en Jonge Sylster worden. Het aanmelden voor de reunie kan t/m 8 juni 2018. 

 

De commissie roept, om de XL dorpsreünie tot een geslaagd feest te maken, de hulp van (oud) dorpsbewoners in. Op dit moment is de commissie vooral op zoek naar inspirerende creatieve mensen, die hardop mee willen brainstormen over de invulling van het programma. Niet alleen onder de oudere generatie, deze oproep is ook zeker aan de jongere generatie gericht. Daarnaast is de commissie op zoek naar (oud) inwoners die leuke verhalen en anekdotes uit heden en/of verleden hebben, en deze willen delen.

In de aanloop naar het reünie weekend ontstaan de nodige doe klussen, waarbij vele handen meer dan welkom zijn. Wil en kun jij een steentje bijdragen aan de grootste en meest spraakmakende Ouwe-Sylster dorpsreünie aller tijden, laat dit dan weten aan Afke Valkema (0518-421580) of mail naar ouwesylreunie2018@gmail.com

Via facebook en www.ouwe-syl.nl houdt de reüniecommissie, bestaande uit Jouke Zijlstra, Henk de Vries, Hennie Delfstra, Afke Valkema, Johannes Post en Sieger Polstra, je op de hoogte van de ontwikkelingen in de aanloop naar de nu al historische dorpsreünie.